Elbilsladdare / laddbox

Ladda elbilen hemma med elbilsladdare installerad av Märsta Elektriker. Laddboxar utformad som en väggbox och går att installera både i garaget och utomhus. Fördelarna med en egen laddare i hemmet är flera. Det är tryggare än ett vanligt eluttag, eftersom laddaren inte riskerar att bli överhettad som ett eluttag kan bli och det går det tre gånger så snabbt att ladda bilen. I ett vanligt vägguttag kan det ta upp till tolv timmar att ladda en elbil, med laddbox går det på under fyra timmar, om man ansluter med 3-fas 16A. Högkvalitativa, tåliga produkter med gott miljösamvete.

Lastbalansering?

Våra laddbox med lastbalansering. Det kan vara värt att överväga för dig som har 16 A eller 20 A huvudsäkring hemma och vill ladda elbilen utan risk för att säkringarna går. Fråga Märsta Elektriker för mer information.

Upp till 50 % av investeringen tillbaka med avdrag för gröna investeringar

2021 införs ett nytt avdrag för gröna investeringar.

Privatpersoner kan göra avdrag på upp till totalt 50 000 kronor för installation av solceller, laddboxar och energilagring av egenprodcerad el.

Avdraget görs direkt på fakturan och gör att du som privatperson inte behöver ligga ute med pengarna i väntan på ett stödbeslut. Tryggare och enklare än förut!

Avdragsnivåerna är:

  • 50 % avdrag vid installation av laddbox.

  • 50 % avdrag vid installation av eneriglagring av egenproducerad el.

  • 15% avdrag vid installation av solcellsanläggning
     

Avdraget omfattar både material- och arbetskostnad. Märsta Elektriker hjälper dig för att räkna ut pris efter avdragen.

Bor du i lägenhet och vill ladda elbilen?

Behovet av att ladda sin elbil ökar när det gäller dig som bor i lägenhet. Du kan prata med hyresvärden eller styrelsen i din BRF och tipsa om att kontakta Märsta Elektriker för mer information.

Upp till fyra gånger snabbare

Med en laddbox går laddningen upp till fyra gånger snabbare än om du använder ett vanligt vägguttag.

Tips laddar upp bilen över natten när elen är som billigast

Säkrare laddning

Ett vanligt vägguttag är egentligen inte gjort för att klara kontinuerlig hög belastning.

Med våra laddare slipper du riskera att säkringarna går och undviker brandfara på grund av överhettning.

Vi fixar allt

När du beställer laddbox hos oss ingår även standardinstallation.

Märsta Elektriker installerar snabbt och säkert sätt.

Alltid laddad bil

Det gäller att bilen är fulladdad när du behöver den. Därför nyttjar vi kommunikation via kabel och utvecklad lokal styrning av laddlösningarna. Vi säkrar så att bilen alltid får laddning som planerat. Märsta Elektriker installerar elbilsladdare i Norra Stockholm - Upplands Väsby, Sollentuna, Sigtuna, Sundbyberg, Märsta och Rosersberg.

Laddbox Typ 1 eller Typ 2 – vad ska jag välja?

Biltillverkarna har inte enats kring hur ladd-kontakten ska se ut. Så det finns två sorter: Typ 2 är den europeiska standarden och tillämpas av Audi, BMW, Mercedes, Volvo och Volkswagen m.fl.

Även asiatiska tillverkare, som säljer bilar i Europa, börjar förse sina bilar med Typ 2. Rekommendationen är att välja en laddbox med Typ 2-uttag. Notera även att Naturvårdsverkets laddbox-bidrag, du som privatperson får söka, enbart gäller laddboxar med Typ 2. Har du en bil med Typ 1-uttag, till exempel en Mitsubishi Outlander är rekommendationen att köpa en laddbox med Typ 2-uttag och köpa en lös kabel med Typ 2 i ena änden och Typ 1 i andra änden.

Märsta Elektriker kan installera både typerna av elbilsladdare.

Installationen – vem ska göra den?

Om det inte ingår installation är det viktigt att du anlitar en behörig elektriker. Installationen ska alltid utföras av en certifierad elektriker så att det blir korrekt utfört. Märsta Elektrier är behöriga elektriker i Märsta.

Jordfelsbrytare – nödvändigt?

En jordfelsbrytare hindrar så att strömmen försvinner till jord på felaktig väg, exempelvis via laddboxen. Jordfelsbrytaren mäter att samma strömmängd som gick till laddningen också återvänder i neutralledaren, annars bryter den laddningen. I maj kom en uppdaterad elsäkerhetsstandard som kräver jordfelsbrytare av typ B eller typ A med likströmsövervakning.

Välj en laddbox med smarta tjänster

Det är smart att välja en laddlösning där du kan se och följa din förbrukning. Ska du till exempel sälja huset kan det vara bra att visa hur mycket av elförbrukningen som gått till bilen, så att det inte räknas in i husets vanliga förbrukning eller inte varför sälja huset med laddaren för att skapa fler elbilsanvändare också öka värdet på din bostad. Det är också smidigt om du kan se hur mycket el som förbrukats. Märsta Elektriker hjälper dig att komma igång.

Vilken effekt behöver jag ha?

När du ska välja laddbox behöver du veta vilken effekt du har behov för. För att ladda en elbil hemma rekommenderas en laddbox med 3.7 kW, motsvarande 16 Ampere på 1-fas. Effekten på laddboxen är även beroende på huvudsäkringen i din fastighet, dvs. hur mycket den tillåter.

En tumregel är att 1-fasladdare passar bra om ni mestadels tänker ladda bilen under natten, medan en 3-fasladdare passar för den som vill kunna ladda bilden snabbt och mer spontant.

Vad är laddningsläge?

Det finns fyra olika laddningslägen för elbilsladdare, mod 1, 2, 3 och 4. Ju högre desto bättre laddningsförmåga.

I den här guiden ser vi närmare på våra elbilsladdar Pulsar och Pulsar Plus som båda har laddningsläge mod 3 vilket är det bästa rekommenderade laddningssättet med en fast installerad laddningsstation som matar, övervakar och styr effekten.

Kabeln som följer med bilen vid köp, duger inte den?

De flesta bilar levereras med en Mode 2-kabel. Mode 2-kabeln har en stickkontakt i ena änden och en Typ 2 eller Typ 1 kontakt i änden som ska kopplas in i bilen. Att ladda med en Mode 2-kabel är att göra det bästa möjliga i en temporär eller akut situation där det inte finns en laddbox att använda.

Undvik att ladda i ett vanligt vägguttag

Att ladda i ett vanligt eluttag dagligen är inte att rekommendera av flera orsaker:

  • Vägguttag är inte utformade att tåla hög belastning under lång tid. Detta kan resultera i värmebildning och slutligen innebära en brandrisk.

  • Vägguttag har vanligtvis inte en dedikerad säkring. Vid överbelastning kan tiden det tar att ladda bilen bli oförutsägbar.

  • Daglig användning av Mode 2-kabeln leder till slitage mellan kabel och kontakt.

Google-Rating-5-star-1.png

Odensala Märstagruppen Elektriska AB Orgnr: 556977-8128

©2021 Märsta Elektriker - en del av Phoenix

  • Facebook Social Ikon